אופס, טעות: ראש עיריית חיפה, עינת קליש רותם, לא מוסמכת להורות על ביטול גורף של דו”חות חנייה, כפי שהורתה לעשות. כך כתבה עו”ד רינת חנוך, הממונה על התביעה המקומית בפרקליטות המדינה. “ברי, כי צעד חריג ביותר זה, המנחה הלכה למעשה את גורמי התביעה, לבטל באופן גורף את כלל הודעות הקנס שהוטלו באירוע, אינו עולה בקנה אחד עם הוראות החוק וההנחיות הצריכות לעניין, ועל כן, אין בסמכות ראש הרשות להורות כן”.
כזכור, במהלך הופעתו של הזמר אייל גולן, בהיכל הספורט ברוממה, קיבלו נהגים רבים דו”חות חנייה, לאחר שלא הצליחו למצוא מקומות חנייה באיזור וחנו במקומות אסורים. בעקבות המקרה, הינחתה ראש העיר קליש רותם, לבטל באופן גורף, את כל דו”חות החנייה שהפקחים רשמו באותו ערב.
בפנייתה של עו״ד רינת חנוך נכתב, כי החוק מחייב, שכל בקשה לביטול דו”ח חנייה, תועבר לבחינת התובע העירוני. על התובע להקפיד, בנושא עצמאות התביעה הפלילית ולהבטיח את פעולתם המקצועית והעצמאית של גורמי האכיפה. עצמאות התביעה הפלילית וניתוקה מכל השפעה או שיקול שאינו מקצועי, הם בבחינת תנאי שאין בלתו לאמון הציבור בהליך הפלילי, וליכולתה של התביעה הפלילית לבצע מלאכתה נאמנה”, נאמר בהנחיה שהועברה ללשכה המשפטית של עיריית חיפה.
בתגובה להנחיה זו נמסר מעיריית חיפה: “הנחיית ראש העיר בנוגע לביטול דו”חות חנייה בזמן ההופעה, שנערכה ביום חמישי בהיכל הספורט ברוממה, תקפה רק לאלו שהחנו לאורך הכביש באישור קציני המשטרה שנכחו במקום. ההחלטה הסופית לביטול הדו”חות היא בידיו של התובע העירוני, שיבחן כל דו”ח לגופו. ראש העיר והמנכ”ל ימליצו לתובע, להתחשב בנסיבות החריגות. בכל מקרה וכפי שצוין בהודעה שהוצאנו ביום חמישי, דו”חות שניתנו לנהגים, שהחנו בפראות על מדשאות ציבוריות ואיי תנועה, לא יבוטלו”.
