ז' אדר התשפ"ו, 24/02/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

סחט כסף מקורבן ואיים לפגוע בו ובבני משפחתו

החשוד בעל רקע פלילי עשיר, נאשם בסחיטה באיומים. השופט יובל וסרקרוג, שלח אותו לעוד 3 ימי מעצר. צילום: אתר בתי המשפט, לפי ס' 27א'.
Tuesday February 24, 2026

לא לומד לקח: תושב קריית ביאליק, בן 27, שהורשע בשנת 2025, בעבירה של חבלה חמורה כשהעבריין מזוין, נעצר שוב, בגין חשד לסחיטה באיומים על רקע חוב כספי. בית משפט השלום בקריות, האריך את מעצרו בשלושה ימים נוספים.

מבקשת המעצר עולה, כי החשוד דרש מהקורבן סכום כסף ואיים, כי במידה ולא ישלם לו, יפגע בו ובבני משפחתו. המשטרה ייחסה לחשוד עבירה של סחיטה באיומים וביקשה להאריך את מעצרו ב-8 ימים נוספים.

נציג המשטרה, עו”ד צביקה אמיר, טען במהלך הדיון, כי בפרשה מעורבים אנשים נוספים וכי ניסיון הסחיטה, היה על רקע חוב כספי. עוד ציין, כי האיום לא היה בשיחה פנים מול פנים. לשאלת הסניגור, עו”ד אולג פרגין, מהסניגוריה הציבורית, האם השיחה הוקלטה, השיב עו”ד אמיר: “יש תיעוד כזה או אחר. זו לא שיחה אחת, יש מספר שיחות”.

בהמשך ציין עו”ד אמיר, כי ישנם עוד כ-10 אנשים נוספים, שהמשטרה מבקשת לגבות מהם עדות או לחקור אותם.

בדברי הסיכום ציין עו”ד פרגין, כי החשוד מכחיש כל קשר לפרשה וכי אינו מכיר את הקורבן. לדבריו, המשטרה עדיין לא הטיחה בחשוד פרטים מהותיים, ולכן לא ניתנה לו הזדמנות למסור את גרסתו. הסניגור ביקש לצמצם את ימי המעצר.

השופט יובל וסרקרוג, קבע בהחלטתו, כי שוכנע שקיים חשד סביר, שהחשוד עבר את העבירה המיוחסת לו וכי קיימות עילות מעצר, חשד לשיבוש חקירה וגם מסוכנות, זאת “לאור חומרת המעשים המיוחסת וכן לאור עברו הפלילי של החשוד, הכולל הרשעה משנת 2025, בעבירות של חבלה כשהעבריין מזוין וכן שיבוש מהלכי משפט”, הוסיף השופט בהחלטתו. לאור זאת החליט השופט להאריך את מעצר החשוד ב-3 ימים נוספים.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments