ה' ניסן התשפ"ה, 03/04/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

רופא מומחה שהוכר כנפגע עבודה יזכה ב-3.5 מיליון שקלים

המוסד לביטוח לאומי התנגד לתביעה, עו''ד אדיר שויגמן, הגיש ערעור והצליח להביא ללקוח שלו סכום עתק של 3.5 מיליון ש"ח. צילום: עמיר צוק
Saturday March 1, 2025

סכום עתק: קבלו סיפור על רופא, שעסק ברדיולוגיה פולשנית בבתי חולים, תוך שביצע במסגרת עבודתו אלפי צנתורים בשנה, שגרמו לו לחוש לחצים בצוואר.

הרופא פנה עצמאית למוסד לביטוח לאומי (המל”ל), להכיר בפגיעתו כפגיעה מעבודה, אך פנייתו נדחתה על הסף. בשלב זה פנה הרופא לעו”ד אדיר שויגמן, אשר הגיש בשמו תביעה למל”ל, בבקשה להכיר במצבו הרפואי כפגיעה הנובעת מעבודתו, תחת ההגדרה ‘מחלת עבודה – מיקרו טראומה’.

לדברי עו”ד שויגמן, על פי תקנות המוסד לביטוח לאומי (המל”ל), מיקרו טראומה היא למעשה, נכות הנגרמת כתוצאה מתנועות קטנות החוזרות על עצמן, אשר הצטברותן לאורך זמן, גורמת לנזק גופני מחמיר וכרוני. במקרה זה, הרופא הרדיולוג טען, כי התנאים הפיזיים הקשים שאפיינו את עבודתו, הם שהובילו להתפתחות הנזק המצטבר בצווארו.

על פי התביעה, הרופא עבד לאורך עשרים שנה בבית חולים, לאורך חמישה ימים בשבוע, וביצע בממוצע בין 5 ל-7 פרוצדורות ביום, כאשר כל פרוצדורה נמשכת בין 40 דקות לשעתיים וחצי. בנוסף, עסק הרופא בפרוצדורות פרטיות בבית החולים אסותא, בימי שישי, וזאת לאורך 11 השנים האחרונות.

כך למעשה, במסגרת עבודתו, ביצע הרופא כ-1,450 פרוצדורות בשנה בבית החולים, וכ-400-450 פרוצדורות נוספות בבית החולים אסותא.

אופי העבודה האינטנסיבי, הכולל תנועות חוזרות ונשנות של הצוואר והגב בתנוחות לא נוחות, הביאו להחמרה במצבו הבריאותי, כשלאורך השנים הוא החל סובל מכאבי צוואר הולכים ומחריפים.
בדיקות רפואיות, אותן עבר, שכללו בדיקות EMG ו-MRI, הדגימו פגיעות שונות בעמוד השדרה הצווארי, בהן תזוזה של חוליות ופגיעה עצבית צמיתה.

אל בקשת הרופא להכיר במצבו כמיקרו-טראומה, צורפה חוות דעת רפואית מאת ד”ר גפן טמיר, מומחה לרפואה תעסוקתית, אשר קבע, כי קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של הרופא לבין הפגיעות בעמוד השדרה הצווארי, שמהן הוא סובל.

“אין ספק שעמדה מכופפת וסטטית של הצוואר, גורמת למצנתר למתח שרירי הצוואר לכל אורכם”, קובע ד”ר גפן בחוות דעתו ומסכם: “לאחר בדיקתי ועיון בחומר הרפואי שלו, ובהתחשב בטיב ואופי עבודתו, תוך הסתמכות על מקורות הספרות הרפואית ומחקרים שנערכו בתחום, להערכתי, אין שום ספק, כי ישנה השפעה מכרעת לצורת עבודתו של התובע, על התפתחות שינויים בעמוד השדרה הצווארי, ועל התפתחות התסמינים והנזק הקיים, לכן יש לראות במצבו הרפואי כפגיעה במנגנון מיקרו טראומה”.

המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעת הרופא.

לדברי עו”ד אדיר שויגמן, תביעתו של הרופא, נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי (המל”ל) על הסף, מבלי שמומחי המוסד טרחו לבדוק אותו, או להגיש חוות דעת רפואית נוגדת. במל”ל טענו, כי “לא הונחה תשתית למיקרו טראומה ולכן לא היה מקום להתייעצות רפואית”.

בעקבות הדחייה, הגיש עו”ד אדיר שויגמן ערעור, בשמו של הרופא, לבית הדין האזורי לעבודה, המשמש כערכאת ערעור על החלטות המל”ל.

לאחר שהוגש הערעור, מינה בית הדין לעבודה מומחה מטעמו, אשר בדק את התובע, והגיש חוות דעת השוללת לחלוטין את עמדת המל”ל, ומקבלת את טענות הרופא הרדיולוג. עקב הגשת חוות הדעת מטעם מומחה בית הדין, החליטו במוסד לביטוח לאומי לסגת מהתנגדותם, ולאחר משא ומתן בין הצדדים הוחלט, כי המל”ל יכיר ברופא כנפגע עבודה מסוג מיקרו טראומה, ווועדה רפואית מטעם המל”ל תקבע את נכותו הצמיתה.

לאחר התכנסות הוועדה הרפואית, וקביעת נכויותיו, זכה לאחרונה הרופא בהסדר תגמולי עתק, לפיו יקבל גמלה חודשית בסך 10 אלפים שקלים, אשר תשולם לו מעתה ולשארית חייו. בנוסף יקבל הרופא את כלל הגמלה המצטברת מעת הגשת תביעתו הראשונה להכרה, ועד לקבלתה בפועל. לדברי עו”ד אדיר שויגמן, סיכום כולל של הגמלה בה יזכה הרופא, עומד על כ-3.5 מיליון שקלים.

 

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments