ניסיון מקצועי: בעידן של עודף מידע ברשת, יש להסתמך על מידע מבוסס ראיות ולא רק על מקורות ברשת. רונית ברוכוביץ ואודליה הרוש, שתי מיילדות מוסמכות, בעלות ניסיון עשיר בתחום, מדגישות: “ליווי היריון על ידי אחות מיילדת ולא על ידי מערכת דיגיטלית, הוא משמעותי ביותר. לצד המעקב הרפואי, יש חשיבות עצומה לתמיכה, הכלה ואוזן קשבת. כמי שעבדו בחדר לידה, ביולדות וביחידות אם‑ועובר, יש לנו את היכולת להכין את האישה ללידה ולהעניק לה “ארגז כלים” אישי, שמתפתח לאורך ההיריון. אנו ממליצות להגיע להיריון וללידה עם ראש פתוח, להקשיב לגוף, ולהקיף את עצמך באנשי מקצוע, שמעניקים תחושת ביטחון ורוגע”.
רונית ברוכוביץ, (45), נשואה + 2, מתגוררת בנהריה, בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני במנהל מערכות בריאות. רונית בעלת הכשרות מקצועיות במיילדות וייעוץ הנקה, ועבדה בעבר במחלקות רבות בבית החולים, בהן היחידה לרפואת האם והעובר וחדר לידה.
כבר שנתיים וחצי שהיא חלק מכללית ומספרת, כי הצטרפותה למרכז בריאות האישה בנהריה, מרגשת אותה במיוחד: “ההכרה והאמון של הנשים, שאני מלווה בדרכן להפוך למשפחה, זה מה שמדרבן אותי לעשות את מה שאני עושה”.
אודליה הרוש (45), נשואה + 6, בת 45, מתגוררת במושב חוסן, בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני במנהל מערכות בריאות, ובעלת הכשרות כמיילדת ומדריכת הנקה.
אודליה בעלת ניסיון של כ‑20 שנות עבודה כאחות במגוון מחלקות נשים, החל ממחלקת יולדות בתל השומר, סגנית מיון נשים, עד לעבודה כמיילדת בחדר לידה בבית החולים נהריה. בנוסף, עבדה כאחות טיפת חלב ובבתי ספר.
אודליה מספרת: “עוד בהריון הראשון שלי הגעתי למרכז בריאות האישה של כללית כמטופלת, וידעתי שיום אחד ארצה לעבוד כאן. החיבור לנשים ולמשפחות מרגש אותי בכל פעם מחדש”.
במרכז לבריאות האישה געתון בנהריה, בניהולו של ד”ר יניב פרזון, ניתן לקבל שירותי רפואה בתחומים: רפואת נשים, מיון נשים, טיפולי פוריות, שירותי אחיות, מעקב הריון, ליווי הריון, חיסון נגד שעלת, בדיקת BRCA, ניטור עוברי, בדיקת דם לסקר ביוכימי, אולטרסאונד ושירותי משרד.
