בית משפט השלום בקריות, הורה אתמול (רביעי), להאריך עד יום ראשון את מעצרו של חשוד בן 46, תושב חיפה, אשר פרץ למפעל המלט, באיזור התעשייה בנשר וגנב משם חפצים שונים.
החשוד נתפס על חם, יחד עם שותף, במהלך ביצוע המעשה. למרות זאת, הוא לא התבלבל ובחקירה סיפר לחוקרי תחנת זבולון, גירסה על פיה מדובר במפעל נטוש ואנשים בעלי סמכות, שפגש במקרה, נתנו לו אישור להיכנס למקום ולקחת משם דברים. “לא גנבתי, לקחתי”, טען החשוד בחקירתו, אבל לא שיכנע במיוחד את חוקריו.
בדיון להארכת מעצרו, חזר סניגורו של החשוד, עו”ד שאדי סרוג’י מהסניגוריה הציבורית, על גירסה זו, וציין כי החשוד היה משוכנע, שמותר להיכנס למקום ולקחת דברים באישור.
נציג המשטרה שאל בדיון, האם הגיוני שאדם המגיע באישור לקחת דברים, מגיע לשם בשעות הלילה, פורץ פתח בגדר, מתנגב פנימה ואז פורץ גם את דלת הכניסה למפעל? “למה לא להגיע באור יום, עם מפתח?”, שאל נציג המשטרה. הוא גם דחה את הטענה, שמדובר במפעל נטוש: “לא נטוש ולא פרוץ, זה מפעל מלט פעיל עם גדר תקינה מסביב, חוץ מאותו מקום שפרצו, עם דלתות וחלונות תקינים, חוץ מאותה דלת שפרצו. מה עוד שיש גם שומר שם”.
השופט ערן נווה קבע בהחלטתו, שיש יותר מחשד סביר, שהחשוד ביצע את המעשים המיוחסים לו ועל מנת לאפשר את השלמת החקירה, הורה להאריך את מעצרו עד יום ראשון הקרוב.

ערבים תמיד חושבים שכולם יותר מטומטמים מהם אבל תמיד מצליחים להדגים עד כמה שאפקט הדאנינג קרוגר הוא נכון