עבירה חמורה: בית המשפט המחוזי בחיפה, גזר אתמול (שני) 4.5 שנות מאסר בפועל וכן מאסר מותנה, על טארק דעור, תושב עכו, בגין עבירה של מגע עם סוכן זר.
במהלך חודש ספטמבר 2023, עמד הנאשם בקשר, באמצעות המרשתת, עם פעיל צבאי של ארגון החמאס מעזה.
הפעיל הצבאי ניסה לגרום לנאשם, לבצע פיגועים וכן לגייס אחרים. הנאשם סירב לעשות כן, אך המשיך להיות בקשר איתו, תוך שהסכים לקבל נשק לשימושו האישי. בהמשך, בשתי הזדמנויות שונות, בסוף חודש נובמבר 2023 ובמחצית חודש ינואר 2024, הנאשם שלח הודעות לפעיל החמאס.
בגזר הדין הדגיש בית המשפט, כי ההבנה המחודשת של הסיכון הטמון בארגוני הטרור דוגמת החמאס, עולה באופן משמעותי, על כל אשר היה ידוע עד כה. ההבנה משליכה באופן ישיר על הערכת החומרה והמסוכנות של העבירה, בה עירב הנאשם את עצמו.
בגזר הדין קבע בית המשפט: “מאז טבח 7/10, מסוכנות זו נצבעה בצבעים עזים הרבה יותר, ומכאן גם הצורך בענישה מותאמת, אשר תהלום את הצורך בהעברת מסר חד וברור, כי כל קשר עם ארגוני מחבלים, בראשם חמאס, בלתי מתקבל על הדעת ויביא לענישה בלתי מתפשרת”.
בגזר הדין נכתב עוד: “מעשי הטבח, ההתעללות, החטיפה, הפגיעה והביזה, שבוצעו על ידי ארגון החמאס ועוזריו ביום 07.10.2023, מחייבים בחינה מחודשת של הענישה, הנוהגת לגביי פעילים בארגונים אלה, וכן עם אלה שבאו עימם במגע “.
בית המשפט הוסיף, כי מצא חומרה מיוחדת בעובדה, שהנאשם אזרח ישראלי, הנהנה מיכולת תנועה ופעולה כמעט בלתי מוגבלים ברחבי המדינה. עוד נקבע, כי נסיבה זו מגבירה את מסוכנות קשריו עם ארגון טרור.