מעבדת סמים: בית משפט השלום בקריות, שיחרר אתמול (שני) בתנאים מגבילים, את תושב קריית ביאליק, בן 67, שבדירתו נמצאו 84 ק”ג של חומר החשוד כמריחואנה. החשוד הודה בגידול הסמים, אך ציין, כי עשה זאת לשימוש עצמי, עקב כאבים מהם הוא סובל.
המעבדה נחשפה ברחוב העצמאות בקריית ביאליק, בפעילות של שוטרי תחנת זבולון. בחיפוש בדירה נמצאה מעבדת סמים ובה 110 שתילים וסך הכל כ-84 ק”ג של סם החשוד כמריחואנה. במקום גם נתפס ציוד לגידול הסמים. אתמול הובא החשוד לדיון בהארכת מעצרו, במהלכו טען נציג המשטרה, כי החשוד לא שמר על זכות השתיקה, שיתף פעולה עם השוטרים וקשר את עצמו לגידול הסמים. עם זאת דחה החשוד טענות, כי סחר בסמים וציין, כי גידל את הסמים מסיבות בריאותיות.
סנגורו של החשוד, עו”ד שלומי מלכה, טען בדיון, כי מדובר באדם בן 67, שהודה במעשה ואין הצדקה להאריך את מעצרו. הסנגור הוסיף, כי החשוד גידל את הסמים, כדי להתגבר על כאבים מהם הוא סובל באופן כרוני, מזה שנים.
השופט בן ציון ברגר, קבע בהחלטתו, כי קיים חשד סביר, שהחשוד עבר את העבירות המיוחסות לו. עם זאת קבע השופט, כי בשלב זה ניתן לשחרר את החשוד למעצר בית מלא, של שבוע ימים בקריית אתא.
