לא צריך אלף כבאים לכבות את האהבה: תושב קרית חיים בן 52, נשוי ואב לילדים, נעצר בסוף השבוע, בחשד כי תקף את המאהבת שלו, לאחר שזו איימה לעזוב אותו.
בבקשת המעצר שהוגשה בידי המשטרה לבית משפט השלום בחיפה, צויין כי החשוד תקף את המאהבת, גרם לה חבלות, איים עליה וגם החזיק סכין בניגוד לחוק. המשטרה ייחסה לחשוד מספר עבירות: סחיטה באיומים, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, פגיעה בפרטיות, אחזקת סכין או אגרופן ואיומים.
סניגורו של החשוד, עו”ד יעד נווה, ביקש במהלך הדיון לדעת, מה הייתה הסחיטה ושאל האם החשוד דרש מהמתלוננת כסף. נציג המשטרה אמר: “החשוד איים על המתלוננת כי אם תעזוב אותו, הוא יפגע בה”. כן טען, כי החשוד קשר עצמו לחשדות נגדו.
עו”ד נווה חשף עובדה, שלנציג המשטרה לא הייתה ידועה, שהחשוד שכר עבור המתלוננת דירה ברחוב האירוס בקרית מוצקין. הסניגור ביקש לשחרר את החשוד בערבות והוסיף, כי הוא אדם חולה, שמטופל בידי פסיכיאטר וכי לא יינתן לו במעצר הטיפול שדרוש לו.
השופטת יפעת אונגר – ביטון, ציינה בהחלטתה: “עיון בתיק מעלה חשד סביר כנגד החשוד לביצוע העבירות שמיוחסות לו”. השופטת ציוותה להאריך את מעצרו בשלושה ימים והורתה לרשויות לדאוג לטיפול הפסיכיאטרי שלו.