גבר מדליק: בית משפט השלום בחיפה, האריך בסוף השבוע ב-4 ימים, את מעצרו של צעיר בן 24, מקרית ביאליק, שעל פי החשד, איים על מוכר חנות בקריית חיים. זמן מה לאחר שהוצא מהחנות, הוא חזר אליה עם פח נפט וניסה להדליק את המוכר.
מבקשת המעצר עולה, כי בחמישי האחרון הגיע החשוד לחנות ברחוב אח”י אילת, בקריית חיים, נכנס למקום, לחץ את ידי המוכר והחל לקלל אותו. המוכר ביקש מהחשוד לצאת ולבסוף הצליח להוציאו מהחנות. החשוד איים כי ישרוף אותו וכעבור רבע שעה חזר עם פח נפט, שפך על המוכר וניסה להצית אותו.
בדיון שנערך בבית משפט השלום בחיפה, טען נציג המשטרה, כי העצור חשוד בעבירות של הצתה, איומים ותקיפת סתם.
סניגורו של החשוד, עו”ד פארס בריק, טען כי החשוד מסר גירסה, על פיה עובדי החנות הם שתקפו אותו ונהגו בו באלימות. לדברי החשוד, בעל המקום והעובד שלו הם ששפכו עליו נפט, ולכן המשטרה לקחה לו את הבגדים לבדיקה. לטענת הסניגור, כל העדויות הן של עובדי העסק ולכן חיוני לתפוס את מצלמות המעקב, כדי לברר מה קרה באמת באותה חנות.
לאחר שעיין בחומר החקירה שהוגש לו, קבע השופט אייל דורון, כי יש יסוד לחשד נגד העצור והאריך את מעצרו ב-4 ימים נוספים.
