גבר מדליק: “או שתמכור לי אלכוהול, או שאני מצית אותך”. כך, על פי הצהרת תובע, שהוגשה לבית משפט השלום בחיפה, איים צעיר בן 23 מקריית ביאליק, על מוכר פיצוציה בקריית אתא. כאשר האיום לא עבד, הוא גם ניסה לממש אותו.
מהצהרת התובע, שהוגשה בידי פרקליטות מחוז חיפה עולה, כי בתאריך 27 למרץ השנה, הגיע צעיר לפיצוציה בקריית אתא וביקש לקנות אלכוהול. החשוד הגיע למקום כשהוא בגילופין והמוכר סירב למכור לו עוד אלכוהול, תוך שביקש ממנו, שיעזוב את החנות. בתגובה, החל החשוד לקלל את המוכר, ולפני שעזב את המקום, צעק לעברו: “היום אתה נשרף”.
כעבור זמן קצר, החשוד שב למקום וצעק לעבר העובד: “צא החוצה, אני אשרוף אותך”. כשהמוכר לא יצא לעברו, שפך החשוד חומר דליק על המוכר, ועל מוכר נוסף שנכח במקום, הדליק קרטון באמצעות מצת וזרק אותו לעברם. בעקבות מעשהו נגרם נזק למדפים בחנות, אך לא היו נפגעים.
שוטרי תחנת זבולון שהוזעקו למקום, עצרו את החשוד, תושב קריית ביאליק לחקירה. השוטרים תפסו סמוך למקום בקבוק מלא בדלק.
מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת, ובסוף השבוע הגישה פרקליטות מחוז חיפה, הצהרת תובע וכבר בימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום ובקשה למעצרו עד תום ההליכים.
