ביטול המחאות: תושב פתח תקווה, שבבעלותו דירה ברחוב המעפילים בקריית ים, פנה אתמול (שני) לבית משפט השלום בקריות, בבקשה לפנות את הדיירת שלו, לאחר שזו הפסיקה לשלם דמי שכירות ואף ביטלה את ההמחאות שנתנה.
מכתב התביעה עולה, כי הדירה הושכרה בחודש יולי 2022, למשך שנה, תמורת 2600 שקלים לחודש. השוכרת הפקידה בידי בעל הדירה 12 המחאות עבור שכר הדירה, אבל ביקשה שלא יפקיד אותן, והיא תדאג מידי חודש לבצע העברה בנקאית לכיסוי דמי השכירות.
לטענת בעל הדירה, בחודשיים הראשונים השוכרת עמדה בהסכם, אבל בהמשך, היא הפסיקה לשלם וצברה חוב עבור שלושה חודשי שכירות. בעל הדירה ניסה לדבר עם השוכרת, אבל ללא הצלחה. לבסוף הפקיד את ההמחאות שהיו ברשותו, אבל אז התברר, כי השוכרת ביטלה את הצ’קים.
בעל הדירה ביקש לפנות מידית את השוכרת מדירתו, בשל הפרת מהותית של חוזה השכירות. כן ביקש, שבית המשפט יורה למשטרה לסייע לו בפינוי השוכרת.
בית המשפט טרם קבע תאריך לשמיעת הבקשה.
