קריית ביאליק לובשת חג: יממה אחת בלבד לאחר ליל הכטב”מים והטילים, נכנסו עובדי עיריית קריית ביאליק, לקצב עבודה מואץ, כדי להספיק לצחצח את העיר לקראת הפסח ולתת תחושת חג לתושבים. העובדים חולקו למספר משימות: קבוצה אחת מקשטת את העיר בדגלי ישראל, וקבוצות נוספות שוטפות את המדרכות, אבנים משתלבות, ספסלי גינה, מגלשות, תחנות אוטובוס, שבילים, עמדות מחזור וגדרות. העבודות מתבצעות במכשיר שטיפה בלחץ גבוה, המאפשר להוריד גם את הלכלוך הקשה.
במקביל, מבוצעות פעולות ניקיון מסיביות במגרשי משחקים, גינות ציבוריות ופארקים ברחבי העיר.
מידי יום עובר רכב מטאטא בכל רחובות העיר ומנקה את נתיבי נסיעת כלי הרכב, וכן נעשה פינוי גרוטאות וגזם. הרחובות המרכזיים קושטו בדגלי ישראל, נתלו גרלנדות תאורת לדים, ונשתלו פרחים בכיכרות העיר.
ראש העיר, אלי דוקורסקי: “אומנם קריית ביאליק יפה, נקייה ומטופחת כל ימות השנה, אבל עכשיו, לקראת חג הפסח, אנו מכפילים את המאמץ, כדי שהעיר תקבל את פני החג כשהיא מצוחצחת”.

העבודות מתבצעות במכשיר שטיפה בלחץ גבוה, כדי להסיר את הלכלוך הקשה. צילום: דוברות העירייה
