י"ג חשון התשפ"ז, 24/10/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

אחרי 15 שנה: טילים לעבר הקריות

מקום נפילת הטיל בשפרעם. סירטוני וידאו מצורפים. צילום: דוברות המשטרה, מחוז חוף
Thursday May 20, 2021

בפעם הראשונה מאז מלחמת לבנון השנייה, בשנת 2006, נשמעה אזעקה באיזור הקריות, עכו ושפרעם, ונשמעו פיצוצים של יירוטים. במערכת הביטחון הודיעו מיד לאחר מכן, כי ארבעה טילים נורו מלבנון לכיוון איזור הקריות, כאשר שני טילים נפלו לים, טיל אחד יורט בידי מערכת כיפת ברזל מעל צפון קרית מוצקין, וטיל נוסף נפל בשטח פתוח באיזור שפרעם, מבלי לגרום לנזקים. לפי ההערכות, הטילים נורו לעבר מתקני רפא”ל, בין הקריות לעכו.

מהלך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

האזעקה נשמעה ברחבי הקריות סביב השעה 16.15 ומיד לאחר מכן נשמעו בומים חזקים. בשמיים נראו שובלים של כיפת ברזל, ותושבים שעברו בכביש 4, בכיוון נעמן ועכו, באיזור רפא”ל, סיפרו שהרכב שלהם רעד בעת שהבומים נשמעו. 

כל הרשויות באיזור פתחו מיד את המקלטים ונערכו על פי התירגולת לשעת חירום. בעיריית קרית ים נפתחו המקלטים וראש העיר, דוד אבן צור, קרא לתושבים להישמע להנחיות ולהימנע מהפצת מידע לא מאומת.

מהלך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בעיריית קרית מוצקין הוחלט, בהערכת מצב עם מפקד המחוז בפיקוד העורף, כי למרות ההנחיות להמשיך בשיגרה, המקלטים יישארו פתוחים במהלך הלילה, כאשר מאבטחים מטעם העירייה פיקחו על המצב.  בהערכת המצב השתתפו ראש העיר, חיים צורי, מנכ״ל העירייה, יריב גסר, המשמש גם כראש מטה החירום העירוני, יחד עם מפקד המחוז בפיקוד העורף, אל״מ אלעד אדרי ונציגי הרשות. 

ישיבת היערכות עקב המצב בעיריית קרית מוצקין. צילום: דוברות העירייה

בשעות הערב ביקר אל”מ אדרי בעיריית קרית ים ופירסם סירטון בו קרא לחזור לשיגרה מלאה, תוך סגירה של המקלטים.

בעיריית קרית ביאליק, הוחלט בעקבות הערכת מצב בהשתתפות ראש העיר, אלי דוקורסקי, בכירי העירייה ואנשי פיקוד העורף, להשאיר את המקלטים פתוחים במהלך הלילה, כאשר מאבטחים מטעם העירייה השגיחו על הנעשה במקום.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר