לא למד לקח: בית משפט השלום בקריות, האריך בשלושה ימים את מעצרו של תושב נהריה, בן 27, שהורשע בעבר בעבירה של אלימות במשפחה, לאחר שאיים לרצוח את אישתו.
המשטרה ייחסה לחשוד עבירה של איומים וביקשה להאריך את מעצרו ב-8 ימים נוספים. במהלך הדיון בבית המשפט, ציין נציג המשטרה, עו”ד איאד מוראד, כי לבני הזוג 5 ילדים שהיו עדים למקרה והמשטרה שוקלת לגבות עדויות מהגדולים שביניהם. נציג המשטרה הוסיף, כי לחשוד עבר בעבירות אלימות במשפחה והוא “אף ישב במאסר על עבירות דומות של תקיפות ומכות. אנו מייחסים לחשוד מסוכנות משמעותית”.
סנגורו של החשוד, עו”ד ליאור דוידי, טען בדיון, כי בשלב הזה מדובר במילה מול מילה, כאשר החשוד מכחיש כי איים על אישתו. לדברי הסניגור, אכן היה ויכוח בין בני הזוג, אבל לא היו איומים. לדברי הסניגור, ייתכן שלאישה יש אינטרס מסוים בהגשת התלונה, עקב אפשרות לגירושין ביניהם. עו”ד דוידי טען, כי המשטרה יכלה לבסס את החשד ולגבות עדויות מהילדים ולא להביא להארכת מעצר החשוד, רק על סמך תלונה של האישה.
השופט ערן נווה ציין, כי מדובר בחשוד בעל עבר בתחום עבירות האלימות במשפחה, ועניינה של התלונה איומים ברף הגבוה, כולל איומים ברצח. עם זאת ציין השופט, כי אין הצדקה להארכת מעצר בלתי סבירה ולכן החליט להאריך את המעצר בשלושה ימים נוספים, כדי שייגבו עדויות מהילדים, שהיו עדים למקרה.
