כשנתיים וחצי לאחר שהחל את דרכו לצידו של ראש העיר, רונן מרלי, זרק מנכ”ל העירייה, אלי אלבז “פצצה”, הודיע על סיום תפקידו ועל רצונו לחזור למיגזר העיסקי, תוך השארת דלת פתוחה ולב פתוח. “תמיד אסייע לראש העיר, גם אם לא אכהן בתפקיד רישמי”.
פרישתו של אלבז באה אחרי התלבטות ארוכה, אבל הוא עושה זאת עם תחושת סיפוק אדירה, שכן אחרי כשנתיים וחצי בתפקיד, הוא מרגיש שעבודת המטה בעירייה פועלת כסידרה והוא משאיר מערכת בריאה למנכ”ל הנכנס.
אלבז, תושב נהריה, בן 47, נשוי לאסנת ואב לשלושה ילדים, נכנס לתפקידו כמנכ”ל העירייה מיד לאחר הבחירות האחרונות לראשות העיר, כשהוא מוציא לפועל את תוכניות ראש העיר מרלי, להבראת העירייה ושיקום המנגנון. אלבז יחד עם ראש העיר, מימשו תוכניות על הנייר לביצוע המעשים בשטח. “ראיתי בעבודתי כמנכ”ל העירייה אתגר גדול. לקחתי על עצמי שורה ארוכה של משימות בהנחיית ראש העיר ויחד איתו שיקמנו לא מעט חלקים בהתנהלות העיר. העבודה עדיין בעיצומה, אבל המערכת מתנהלת כפי שמערכת בריאה צריכה להתנהל”, אמר אלבז.
מנכ”ל העירייה עוזב את תפקידו למיגזר העיסקי. הוא חוזר לתחום אותו עזב, כאשר לפיתחו אתגרים עיסקיים משמעותיים, לליווי וניהול מספר חברות מובילות במשק במגוון תחומים. אלבז, מהנדס בהכשרתו, שהיה במשך שנים מנהל טכנולוגיה באינטל, משוכנע כי הוא עוזב רק באופן פורמלי. “תמיד אסייע לראש העיר גם אם לא אכהן בתפקיד רישמי בעירייה. אני רואה ברונן דמות שמניעה מהלכים, מנהיגה וסוחפת אחריה, והכבוד לעבוד לצידו תמיד יישאר חרוט בזיכרוני. אני מקווה מאד שאוכל לסייע ככל שאדרש. שמחתי לשרת את הציבור בעיר וכעת אני עומד בפני הזדמנות לאתגר עיסקי”.
ראש העיר רונן מרלי: “אלי היה לצידי וימשיך להיות לצידי. הוא עוזב, אבל הדלת שלנו פתוחה בפניו בכל עת. תרומתו לפיתוח והעצמת העיר, עוד תדובר רבות. הוא היה איש של ביצוע, איש שאפשר תמיד לסמוך עליו. יעידו על כך עובדי העירייה, שעם כולם תמיד ידע לשמור על קשר חברי, מבלי לפגוע בסמכותיות שלו”.
עוד הוסיף ראש העיר: “לאורך כל הקריירה שלי האמנתי, כי יש לאפשר לכל אדם להתקדם ולהתפתח כפי שהוא בוחר, ולמרות האובדן של מנכ”ל מוצלח, אני שמח כחבר על ההזדמנות שנקרתה בדרכו להתפתח ולהתקדם, ובטוח שינחל הצלחה בתפקידו החדש”.
אלבז יסיים את תפקידו בעוד כשלושה חודשים ויסייע במציאת מנכ”ל חדש לעירייה.
