בלש משטרה, שעצר חשוד בפלילים, חולה קורונה, נדבק בנגיף ונותר עם מגבלות משמעותיות. מדובר בתושב הצפון, שלא יכול היה לשער לעצמו, שכך יסתיים מעצר של חשוד בפלילים. הבלש נקט בכל האמצעים הנדרשים כדי להגן על עצמו מסכנה לרבות מהידבקות בנגיף הקורונה, אך לא יכול היה לדעת, שהעצור אותו עצר, הוא חולה קורונה מאומת.
בתביעה, שהוגשה בשמו למוסד לביטוח לאומי (המל”ל), באמצעות עורכי הדין, גיל קראוס ושירי אלון, נטען, כי מאז שהחלים הבלש מהנגיף, הוא סובל מתסמיני פוסט קורונה, ובהם: כאבי ראש חזקים, פגיעה בזיכרון לטווח קצר, חולשה כללית, כאבי שרירים ועוד. המל”ל הכיר בו לאחרונה כנפגע עבודה ושילם לו סכום ראשוני בסך עשרות אלפי שקלים.
עוה”ד קראוס ואלון מסבירים, כי מי שנדבק בקורונה כתוצאה מחשיפה לחולה מאומת במקום עבודתו, עשוי להיות מוכר על ידי המל”ל כנפגע עבודה, ובתנאי שהצליח להוכיח את הקשר הסיבתי ברמת סבירות גבוהה, שבין ההידבקות בנגיף למקום העבודה.
לדבריהם, כאשר מדובר בין היתר בעובדי מערכת הבריאות, שוטרים, מורים, נהגים וכו’, שנמצאים בקו החזית הראשון מול הנגיף, כמו במקרה שלפנינו, המצב עשוי להיות יותר פשוט, שכן לגביי אלה יותר פשוט להוכיח, שנחשפו בצורה כלשהי לחולה קורונה במהלך עבודתם.
השיח היומיומי בנושא הקורונה, נסוב בעיקר סביב מספר החולים הקשים, המחוסנים במנה הראשונה והשנייה, תפוסת בתי החולים ושיעור התמותה.
“פחות מדברים על החולים הרבים שכביכול כבר החלימו, אבל בפועל נותרו נכים וסובלים מתסמיני פוסט קורונה קשים ביותר”, אומרים עוה”ד קראוס ואלון. במקרה של השוטר, הוא סובל מפגיעה לאחר הידבקות בנגיף הקורונה מעל 10 חודשים.
לדבריהם, להכרה של המל”ל בחולים אלה, כנפגעי עבודה יש משמעויות מרחיקות לכת, שכן מעבר לנכות ולתשלומים הזמניים, עשוי המוסד לביטוח לאומי לקבוע להם בהמשך, כמו במקרה זה, נכות קבועה שתזכה אותם במקרים לא מעטים בגימלה חודשית קבועה או במענק חד פעמי לא קטן. כמו כן, זכאים הנפגעים בין היתר גם להטבות שונות בקופות החולים במסגרת הפגיעה בעבודה, בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה.
עוד מדגישים עוה”ד קראוס ואלון, כי נפגעי העבודה זכאים גם להחזרים כספיים עבור ההוצאות הרפואיות שנגרמות או שייגרמו להם בעתיד, כתוצאה מנכותם, כמו למשל מימון טיפולים משקמים או החזרים מלאים להוצאות, בגין משככי כאבים או קנאביס רפואי.