ה' תמוז התשפ"ה, 01/07/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

בן דיין לקליש: “בושה וחרפה, הניחי את המפתחות”

קריית חיים ותושביה אכן הם פנינה, אך את בחרת להתעלם מהם. חבר המועצה אלי בן דיין, יוצא בהתקפה על ראש העיר עינת קליש-רותם. צילום: דוברות העירייה
Sunday January 9, 2022

עליית מדרגה: חבר מועצת עיריית חיפה מטעם הליכוד, אלי בן דיין, תושב קרית חיים, הגיש שאילתא לראש העיר, עינת קליש-רותם, בה דרש לדעת, מדוע לא הועבר סיוע לעסקים בעיר כפי שהובטח בעת פרוץ משבר הקורונה, תוך שהוא מכנה את התנהלות ראש העיר “בושה וחרפה” והוסיף: “הגיע הזמן להתעורר”.

בפנייתו מציין בן דיין: “עם פרוץ משבר הקורונה, בהיותך ספונה בביתך, טרחת לצאת בהצהרה יח”צנית, כמעט בכל מדיה אפשרית, שעיריית חיפה תקצה סכום של 4 מיליון שקלים, על מנת לעזור לעסקים בעיר, לצלוח ולעבור את משבר הקורונה. במהלך דיון התקציב שנערך לאחרונה, הפניתי את תשומת לבך לכך, שתקציב התמיכה בעסקים בחיפה, היה על סך 4 מיליון שקלים בלבד בשנת 2021. מעיון במספרים נדהמנו לגלות, שסך המימוש של התקציב עד חודש נובמבר, עמד על כ-520 אלף שקלים בלבד. אם לא די בזאת, בתקציב “המושלם” (לדבריך ראש העיר) לשנת 2022, שהובא לאישור מועצת העיר, ישנו קיצוץ של 50% בתקציב התמיכה בעסקים. מנתונים אלו עולה, כי במבחן התוצאה נכשלת כישלון חרוץ. בושה וחרפה גברתי ראש העיר, חבל שסדרי העדיפויות שלך נובעים אך ורק משיקולי יחסי ציבור לך ולפעילותך הכושלת, אשר מדרדרת את עירנו לתהומות, שרק השם יעזור. איך אמרת וכתבת: “עיר מתה, ואת מתקדמת בצעדי ענק ליישם אימרתך זאת, מבטיח לך כי נעמוד כחומה בצורה כנגד התנהלותך”.

בן דיין הוסיף בפנייתו: “אילו אני הייתי במקומך, גברתי ראש העיר, הייתי מתבייש, מניח את המפתחות ושוקל ברצינות לחזור לאקדמיה ואולי לטפל שוב בתיכנון בתים, בתקווה שלא אכשל כפי שנכשלת, בתיכנון וניהול פרויקט בניית  הווילה בזיכרון יעקב. אני למד, שביזבוז משאבי העירייה במסגרת מינהלת “כלום ושום דבר 2030″, זה הדבר החשוב ביותר לעיר חיפה כיום ולכן קיים צורך ממשי להמשיך ולבזבז כספים על מינהלת מיותרת זאת גם בשנת 2022. נדהמתי ביותר לקרוא את הנתונים אותם פירסמה הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, על פי נתונים אלו, חיפה ניצבת במקום האחרון במדד הקורונה”.

חבר המועצה הוסיף: “הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, שבחנה נושא חשוב וחיוני זה, המהווה את החמצן הקיומי של העסקים, מצאה כי העיר חיפה, שאת עומדת בראשה ומכתיבה את ההתנהלות היום יומית שלה וקובעת את סדרי העדיפויות מבחינת התנהלות, מצויה במקום האחרון מבין הרשויות המקומיות במדינת ישראל, המונות למעלה מ-150,000 תושבים, בכל הקשור לסיוע לאותם עסקים. אצלך הדבר החשוב ביותר זה לגנוב דעת, ולצאת בהכרזה יח”צנית על הקצבה של 4 מיליון שקל לסיוע לעסקים בתקופת הקורונה”.

עוד הוסיף בן דיין: “אבקש לקבל את התייחסותך למספר שאלות. האם לאחר הכרזתך ותיקצוב הסכום של 4 מיליון השקלים, נקבעו קריטריונים לאופי ודרך חלוקת הכספים?, אם כן, אבקש לקבלם בצירוף פירוט היכן פורסמו קריטריונים אלו. האם הוקמה וועדה לקביעת הקריטריונים וסדרי חלוקת כספי התמיכה?, אם כן, מי הם חברי הוועדה והאם התקיימו ישיבות של הוועדה. אבקש לקבל פרוטוקולים מדיוני הוועדה, כמה בתי עסק שפנו לוועדה?, איזה סכום קיבל כל בית עסק ועל פי אלו קריטריונים בתי העסק קיבלו סיוע?, אבקש לקבל פירוט מלא. מי היה הגוף שהחליט לגביי זכאות בית העסק לקבלת תמיכה וגובהה? האם במהלך השנה נערכה בחינה לגביי מימוש או אי מימוש כספי התמיכה לעסקים?, וכן מדוע החלטת בתקציב 2022 לקצץ את סכום התמיכה לעסקים, שנקלעו למשבר בתקופת הקורונה, אשר מלווה ותמשיך ללוות אותנו?”.

בשיחה עם “חדשות הקריות” הוסיף בן דיין, רואה חשבון במקצועו, כי הוא ביקש בנוסף, לקבל נתונים על עזרה לעסקים בקרית חיים וקרית שמואל, כדי להשוותם עם סיוע שמקבלים בערים אחרות.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments