כינוס דחוף: ארבעת חברי מועצת העיר חיפה, מטעם סיעת הירוקים, אביהו האן, יעל שנער, הילה לאופר ומוטי בליצבלאו, שיגרו לראש העיר, עינת קליש – רותם, בקשה לכינוס דחוף של מועצת העיר, כדי לדון בלפידים הבוערים באש גדולה, במיתחם בתי הזיקוק.
בימים האחרונים נמצאים גם תושבי קריית חיים, תחת מתקפת זיהום ממיתחם חוות המיכלים – תש”ן והם מרגישים כאילו חייהם נמצאים בתוך תחנת דלק.
הבעירה הענקית מוכיחה, כי בז”ן אינה מצליחה לשרוף את מלוא הגזים הנפלטים, וכך יוצא, שהמפרץ מזוהם מפליטות גזים, מה שמסכן את תושבי חיפה והקריות.
למרות מאות פניות של תושבים, הסובלים מצריבות בגרון, כאבי ראש והקאות, להגנת הסביבה ולאיגוד הערים, מאומה לא השתנה. ארבעת חברי המועצה דרשו מקליש, לזמן דיון דחוף בנושא ולדרוש מהרגולטורים השונים טיפול מיידי.
אביהו האן: “המצב במפרץ חיפה, כמו במערב הפרוע. אין דין ואין דיין. הרגולטורים באיבוד הכרה טוטאלי. משרד הגנת הסביבה רדום, איגוד ערים חיפה נעלם ולא קיים, והמפעלים עושים כאוות נפשם. שיפוצי המיכלים בתשתיות אנרגיה, גורמות למחנק לכל תושבי הקריות ומפרץ חיפה. הלפיד הזוהר של בז”ן עובד ללא הפסק ופולט טונות רבות של זיהום. אנו חברי מועצת העיר וראש העיר, מחוייבים לתושבים. חובתנו לעשות מעשה. אני דורש מראש העיר לזמן דיון דחוף ומיידי של מועצת העיר, כדי לגבש דרכי פעולה למניעת הרג התושבים”.
