בן חורג: בית משפט השלום בחיפה, האריך בשלושה ימים את מעצרו של תושב קריית חיים, בן 23, שנעצר בחשד לאלימות כלפיי אביו, בין השאר תוך שימוש בכיסא ששבר.
המשטרה ייחסה לחשוד עבירות של תקיפה סתם, איומים והיזק לרכוש במזיד, וביקשה להאריך את מעצרו ב-8 ימים נוספים.
במהלך הדיון בבית המשפט ציין נציג המשטרה, רס”ב ג’האד מוראד, כי החשוד שמר בחקירה על זכות השתיקה. לדבריי נציג המשטרה, התקיפה בוצעה בין השאר, באמצעות כיסא שהחשוד שבר. עוד הוסיף, כי נכון למסירת התלונה, האב לא נזקק לטיפול רפואי, אך המשטרה מתכוונת לבדוק בהמשך, האם הוא כן נזקק לטיפול, כי אז העבירה הופכת מתקיפה סתם, לתקיפה הגורמת לחבלה של ממש.
עורכת הדין מונא אבו אל יונס, שייצגה את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית, ציינה, כי לחשוד אין עבר פלילי וניתן לשחררו למעצר בית, בבית אחיו בקריית מוצקין. בכל מקרה, כך לפי עו”ד אבו אל יונס, אין כל הצדקה להיענות בחיוב לבקשת המשטרה, להארכת מעצר של 8 ימים.
השופט עופר שובל, ציין בהחלטתו, כי מחומר החקירה שהוגש לו, עולה לכאורה מעורבות של החשוד במעשים המיוחסים לו. כן ציין, כי קיימת עילת מעצר והורה להאריך את מעצרו ב-3 ימים נוספים, כדי לאפשר את השלמת החקירה.
