למרות טיעונים חזקים: בית המשפט המחוזי בחיפה, החליט לדחות את הערר שהגיש תושב קריית ים, בן 30, שנעצר בחשד כי היה מעורב ביבוא סמים מסוג MDMB מחו”ל, על המשך מעצרו. זאת למרות, שבית המשפט התרשם מהטעונים שהעלה סנגורו, עו”ד יעד נווה.
הצעיר נעצר בעקבות חשד לקשירת קשר לביצוע פשע ויבוא סמים, ובית משפט השלום בחיפה, האריך את מעצרו. עו”ד נווה הגיש ערר בו טען, כי בית משפט השלום טעה, וכי לא הבחין בין חלקם של שני החשודים בפרשה וציין, כי הראיות נגד מרשו חלשים מאוד. כן ציין בערר, כי בית משפט השלום לא התייחס לחלופות מעצר שהוצגו, שבהן היה כדי לאיין את המסוכנות והשיבוש.
חלק מהדיון נערך סביב ראיה, שסומנה ע”י בית משפט השלום כ-במ\6, לגביה נטען, כי היא מחזקת את החשד נגד החשוד. במהלך הדיון התברר, כי הייתה טעות ברישום הראיה ולמעשה בית המשפט התייחס לראיה שסומנה כ-במ\5. בית המשפט קבע, כי יש להניח, שמדובר בטעות קולמוס וכי אכן מדובר בראיה במ\5, ויש בה כדי לחזק את החשד עד הארכת המעצר.
בית המשפט התייחס לטענת עו”ד נווה, כי לא נעשתה אבחנה בין חלקם של שני העצורים בפרשה והוסיף: “יתכן ויש ממש בדבריו (של עו”ד נווה) בעניין זה, אולם דומה, כי טיעון בדבר אבחנה והשלכותיו, מקומו בשלבים מתקדמים יותר ולא בשלב ראשוני זה במסגרת הארכה שנייה. רוצה לומר, כי ככל שלא יחול חיזוק בראיות, שהתקבלו בעניינו של העורר בהמשך, יצדיק הדבר את אותה אבחנה נטענת, גם ביחס לתוצאותיה וגם ביחס להארכות מעצר נוספות ככל שיתבקשו”.
בסופו של דבר הערר נדחה והחשוד נשאר במעצר להשלמת החקירה.