פנס בעין: בית משפט השלום בקריות, האריך ביומיים את מעצרו של תושב נהריה, בן 33, בחשד כי תקף את גרושתו וגרם לה חבלה בעין. החשוד הכחיש את הטענות וציין, כי הגרושה הגיעה לביתו עם הפנס בעין והיא מתלוננת סדרתית.
מבקשת המעצר עולה, כי המקרה אירע בעת שהגרושה הגיעה לבית החשוד, כדי לדון בעניין הקשור לבנם המשותף. הגרושה טענה, שהחשוד תקף אותה וגרם לה חבלה בעין שמאל. המשטרה ייחסה לחשוד עבירה של תקיפה הגורמת לחבלה של ממש בבן זוג, וביקשה להאריך את מעצרו ב-5 ימים נוספים.
נציגת המשטרה, רס”ר מרי עיסא, הגישה לבית המשפט דו”ח חסוי וציינה, כי לחשוד יש עבירות בתחום אלימות במשפחה משנת 2023. רס”ר עיסא הוסיפה, כי קיים תיעוד של החבלה וביקשה להאריך את מעצרו.
עורכת הדין אושרת סיבוני, שייצגה את החשוד מטעם הסניגוריה הציבורית, טענה שמדובר בבני זוג, שגרושים כבר שנתיים וכי החשוד מסר גרסה על המקרה: “המתלוננת היא זו שהגיעה אל ביתו בטענה, שהיא מעוניינת לשוחח אודות ילדם המשותף, למרות שהחשוד אינו בקשר איתה. מדובר במתלוננת סדרתית, יש תיקים שנפתחו נגדה ונסגרו. החשוד ציין, כי המתלוננת הגיעה עם החבלה בעין לביתו”.
לאחר עיון בחומר החקירה, קבע השופט ערן נווה, כי גרסת החשוד עומדת בסתירה לדו”חות פעולה מפורשים של השוטרים ולדו”ח חסוי שהוצג לו. השופט הוסיף, כי בשלב זה יש יסוד סביר לחשד נגד החשוד והאריך את מעצרו ביומיים.
