מפשילים שרוולים: בעקבות התגברות הפשיעה בחיפה, שעלתה מדרגה בחודשים האחרונים, החלה העירייה כחלק מהמאבק במקרי פשיעה בשכונת הדר ובאזורים סמוכים (בין היתר ואדי סאליב וחליסה), במהלך חסר תקדים, בו תתבצע אטימה של מבנים, בהם תתנהל מכירת סמים, לאחר שתתקבלנה ראיות ממשטרת ישראל, כי במקום אכן בוצעו עסקאות שכאלו.
פעילות זו קיבלה לאחרונה אור ירוק, ממערך הייעוץ המשפטי בעירייה. בסוף השבוע כבר נאטם מבנה ברחוב מעלה השחרור, בו התרחשו פעילויות של שימוש וסחר בסמים, שהתגלו על ידי פקחי עיריית חיפה, בסיור שקיימו ביום רביעי האחרון.
במקביל, כדי להגביר את הביטחון ואת תחושת הביטחון באזורים שונים בשכונת הדר ובפרט בשוק תלפיות, תשכור העירייה מתחנת משטרת חיפה, שירותי סיור רגליים ועל אופנועים, של שוטרים במתכונת “שוטרים בשכר”, על מנת שיפעלו ביחד עם הפקחים העירוניים. הפעילות צפויה להתחיל כבר בימים הקרובים, ומטרתה שמירה על הסדר הציבורי, טיפול אכיפתי ופלילי בעבריינים, ומתן מענה משולב ומשלים לאכיפה, זאת לצד תוכנית רווחה, שתפעיל העירייה מול אוכלוסיות מוחלשות במקום.
צעד נוסף שהעירייה תחל לבצע בשכונת הדר, הוא אכיפה בכל האמצעים של פיצול לא חוקי של דירות, שהופכות לבתי בושת ולמוקדי מכירת סמים, כולל הגשת צווים להריסת אותם מבנים.
באחרונה מונה דוד לוריא, לפרויקטור של חבל הדר, והוא צפוי להתמקד גם בטיפול במוקדי הפשיעה בשכונה.
ראש העיר, יונה יהב: “אני מודע למצב בשכונת הדר ובאזורים סמוכים, ונחוש לשנות את המציאות הנוכחית. לא אאפשר שהאזור ימשיך להיות מוקד פשיעה, והאטימה שבוצעה בסוף השבוע על ידי פקחי העירייה, לא תהיה האחרונה. שעות מעטות אחרי שהפקחים הגיעו למקום וזיהו בו פעילות סמים, בוצעה האטימה. כך זה יעבוד. זה חלק ממלחמת חורמה בפשיעה, והחובה שלנו היא להשיב את תחושת הביטחון לתושבים. לשם כך אנחנו מפעילים מגוון כלים בהיבטים של אבטחה, אכיפה וטכנולוגיה, והמצב הנוכחי לא יישאר כמו שהוא. עם הקמת מערך השיטור העירוני, יופנו לשכונת הדר כוחות נוספים, וביחד עם משטרת ישראל, נפעל ששכונת הדר תהיה בטוחה ונקייה מפשיעה. אני גם נותן אמון מלא בכל העוסקים במלאכה מטעם העירייה. הם מחויבים לחלוטין לנושא ויחזירו להדר צעירים ומבלים. אלווה אישית את התהליך בשכונה בה נולדתי, ואוביל את הדר למקום טוב יותר, של ביטחון, צמיחה, שגשוג ותיירות”.
מנהל אגף האכיפה העירונית בעיריית חיפה, אילן חודדה: “בעקבות מידע שקיבלנו על המבנה שנאטם, נערך סיור לילי על ידי מפקחי אגף הפיקוח הכללי של העירייה, ונתפסו 26 מנות הנחשדות כמנות הירואין. המנות הוסלקו בקיר, ומצאנו אותן לאחר חיפוש שביצענו במבנה. ראש העיר ומנכ”ל העירייה, גדי מרגלית, הנחו אותנו להגביר את תחושת הביטחון בעיר בכלל, ובשוק תלפיות ו-ואדי סאליב בפרט. זה מתבטא בסיורים מוגברים, איתור מבנים נטושים, מניעת פשיעה והחזרת הביטחון לתושבים. אנחנו נפעל בכל מרחב שוק תלפיות ו-ואדי סאליב, ונעשה הכול כדי למגר את הפשיעה ותופעות הזנות, הסחר והשימוש בסמים, כדי להגביר את הביטחון ואת תחושת הביטחון של התושבים”.
מנהל אגף האכיפה העירונית בעיריית חיפה, אילן חודדה, מנהל מחלקת מבצעים באגף אכיפה עירונית, קלוד ג’ובראן, בעת אטימת המבנה. צילום: ענת סלומון, דוברות העירייה.