שמח בקרית ים. שוטר מג”ב לשעבר, בן 43, תושב העיר, נעצר בסוף השבוע בחשד כי תקף את אישתו, גרם לה חבלות ובמקרים קודמים איים עליה. מנגד, טענו עורכי הדין של החשוד, ליאור בנימין ותומר יפרח, כי מדובר באדם ללא עבר פלילי, שנאלץ להתגונן לנוכח התנהגות אלימה של אישתו במהלך נסיעה. בית המשפט החליט, בדיון שנערך אתמול (יום ראשון), להאריך את מעצר החשוד ביומיים.
לטענת המשטרה, החשוד תקף את אישתו וגרם לה לחבלות. עורכי דינו טענו, כי מדובר באירוע נקודתי, בעת ששני בני הזוג, הנשואים 13 שנים, נסעו ברכב המשפחתי. לדברי עורכי הדין: “במהלך הנסיעה אחזה המתלוננת בהגה והסיטה אותו, כך שהייתה סכנה ממשית לו ולהולכי רגל. בשלב הזה הוא היה חייב להתגונן, לעצור את הרכב ולצאת ממנו”.
עורכי הדין טענו, כי מדובר באדם נורמטיבי, שוטר מג”ב לשעבר, שסבל מאישתו: “האדם הזה מספר, שכמעט שנה שלמה אישתו התעללה בו פיזית ונפשית, קוראת לו זבל, חרא, הלוואי שתמות כמו ההורים שלך לפני שנה. מדובר באלימות פיזית, שריטות, מכות, שהוא הבליג עליהם לאורך כל השנה. הוא לא הגיב, לא קילל, הכל כדי שיהיה שלום בית וכדי שהילדים לא יחשפו למריבות”.
השופט בן ציון ברגר, מבית משפט השלום בקריות, ציין בהחלטתו: “עוצמת הראיות כלפיי החשוד והעבירות המיוחסות לו, עלתה לאור המימצאים הקיימים בתיק. יש לזכור, כי עבירת אלימות בתוך המשפחה, היא כשלעצמה מהווה עילת מעצר סטטוטורית, אומנם בשלבים יותר מאוחרים, אך מצביעה על חזקת מסוכנות שקיימת כלפיי בת הזוג”. מעצרו של החשוד הוארך ביומיים.