נותרו ללא סיוע: שתי תושבות קריית מוצקין, אם ובתה, הגישו לבית משפט השלום בקריות, תביעה נגד חברת התעופה “אייר חיפה”, בטענה ליחס לא הולם בשדה התעופה באתונה, שם נסגר שער העלייה למטוס, רבע שעה לאחר שעת הפתיחה. כתוצאה מכך, המזוודות שלהן הורדו והן נותרו ללא סיוע בשדה התעופה באתונה.
מכתב התביעה עולה, כי השתיים, האם בעלת נכות ובתה, הגיעו לשדה התעופה ועשו לטענתן צ’ק אין. בשעה שמסרו מזוודות, בסביבות השעה 09.00, לא נאמרה להן שעת העלייה למטוס ורק בהמשך התברר, כי היא תתחיל בשעה 10.45. עוד עולה מהתביעה, כי האם סבלה אותה שעה מכאבים ברגליים והשתיים התיישבו קרוב לשער העלייה למטוס. “בשעה 11.00 בערך, הגענו לעמדה ומיד נאמר לנו, שהתיקים שלנו כבר הוצאו מהטיסה וכי הורידו אותנו מהעלייה למטוס. בעמדה נכח נציג ישראל מטעם הביטחון בשדה. הוא זה שאמר לנו לגביי התיקים ברגע שהגענו. יש לומר, שגם הוא לא היה מרוצה בכלל מהנציג היווני, שסגר את העמדה בפנינו, ואף אמר לנו משפטים כמו: ‘זה קורה כל יום’, ‘קחו את השם שלו'”.
מהתביעה עולה, כי הנציג היווני סירב להזדהות וסירב לסייע לשתיים לאתר את המזוודות שנותרו בשדה. “הוא פשוט עזב את העמדה והשאיר אותנו לגורלנו”, ציינו התובעות. לטענת הבת, היא החלה לצלם את כל האירוע כבר בסביבות השעה 11.09 ובסרטון רואים את התנהלות הנציג היווני. לטענתן, הנציג הישראלי חייב את הנציג היווני להסביר לשתיים מה עליהן לעשות. “חשוב לציין, כי אימא שלי נכה בעלת תעודת נכה ובאותו יום סבלה מכאבים ובקושי הצליחה ללכת. כמובן שזה נאמר בפניי הנציג היווני, אך זה לא עניין אותו”.
בסופו של דבר השתיים איתרו את התיקים לאחר התרוצצות בשדה התעופה, כאשר האם צולעת ברגלה, ורכשו כרטיסים חדשים בטיסה מאוחרת יותר לארץ. “קיבלנו יחס מחפיר ומזלזל מצד כל נציג\עובד אשר נקלע בדרכנו ואפס רצון לעזור”, ציינו השתיים.
בתביעה דורשות שתי הנוסעות פיצוי בגין הוצאות עבור כרטיסי טיסה חדשים והוצאות בשדה התעופה, במהלך ההמתנה לטיסה החלופית אליה רכשו כרטיסים, פיצוי בגין הוצאות הנסיעה מנתב”ג לקריות, כאשר הטיסה המקורית הייתה אמורה לנחות בחיפה, וכן פיצוי בגין עוגמת נפש ובסך הכול 5000 שקלים. טרם הוגש כתב הגנה בתיק.

מחדל של חברת התעופה שמפקירה את הנוסעים שלה בשדה תעופה זר קרה לנו בדיוק אותו דבר בשדה התעופה באתונה , השער נסגר 35 דק לפני שעת הטיסה , נשארנו חמישה נוסעים בשדה להתמודד מול הפקיד היווני שסגר את השער בפנינו . כמו כן נציג הביטחון ששהה במקום אמר שלא יעזור ושזה קורה כל יום . פנינו לחברת אייר חיפה , וכמובן שהם התנערו מאחריות ואף לא הציעו פיצוי הולם והטילו את האחריות על שדה התעופה . שידע כל נוסע שרוכש דרכם כרטיס- להצטייד בכרטיס טיסה לגיבוי . טסנו עם המון חברות ובכל עולם , מעולם לא נתקלנו בחוסר אחריות ומחדל… קרא עוד »