האשמה חמורה: בשעה שתושבים בקריית אתא שואלים, מדוע אין מספיק ממ”דים בעיר, טוענת יו”ר האופוזיציה במועצת העיר קריית אתא, הילה רובין שלם, כי העירייה לא מקדמת מספיק תוכניות של התחדשות עירונית, וזו הסיבה שתושבים רבים מתגוררים בבניינים ישנים ללא מיגון.
רובין שלם מציינת, כי על פי נתוני הלמ”ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), שפורסמו בחודש מרץ 2023, ישנן בעיר 21,461 דירות, מהן 13,430 יחידות דיור ללא ממ”ד: “מדובר בכ-62% מכלל הדירות בעיר. משמעות הדבר היא, שכ-45,124 תושבים חיים בדירות שאינן ממוגנות, ומדובר בנתון שמעורר חשש רב, בנוגע לביטחון האישי של התושבים בשעת חירום. המציאות הזו בולטת במיוחד, לאור היעדר יוזמות מצד העירייה לקידום התחדשות עירונית אמיתית. במשך שנים, קיים ואקום בתיכנון פרויקטים, שיתמקדו בשדרוג הרחובות הוותיקים והוספת ממ”דים. הקמת מינהלת להתחדשות עירונית, שתמפה את השכונות הוותיקות ותכריז על מתחמי התחדשות, הייתה יכולה לשנות את המציאות, אך לצערם של תושבי העיר, יוזמה כזו לא נראית באופק”.
לטענת יו”ר האופוזיציה, מסיעת ‘”הילה שלם והתושבים”, הם העלו מספר פעמים הצעה לסדר במועצת העיר כדי לדון בנושא, אך ראש העיר מסרב להתייחס אליו ומסיר פעם אחר פעם את הנושא מטעמים פוליטיים לכאורה. “למרות החששות הברורים מצד התושבים בנוגע לביטחונם, העירייה ממשיכה לדחות את הטיפול בסוגיה. שכונות וותיקות, כמו בן עמי, ז’בוטינסקי, גבעה א’ והסביבה, שהן בין הפגיעות ביותר, זוכות לטיפול מינימלי מצד העירייה, ורק “פלסטרים” זמניים מסופקים במקום תוכנית רצינית למיגון. נראה כי הנושא דוחק לסדר היום הציבורי, רק בתקופות מתוחות של איומים ביטחוניים, כמו בימים בהם אנו נמצאים כעת, אך אז כבר מדובר במצב חירום, שאין לו מענה מיידי. התחדשות עירונית יכולה לא רק לספק פתרון מיגון, אלא גם לשפר את איכות החיים ולהחיות מחדש שכונות ישנות, אך כל עוד הפוליטיקה הקטנה שולטת בהחלטות העירייה, תושבי קריית אתא, ימשיכו להישאר חסרי מענה לנושא כה מהותי”.
לדברי רובין שלם: “הגיע הזמן, שהנהגת העיר תפעל באחריות ותציב את ביטחון תושביה בראש סדר העדיפויות, לפני שיהיה מאוחר מדי”.
מעיריית קריית אתא נמסר: “קריית אתא מובילה בהיקף התחדשות עירונית באזור כולו. פערי מיגון קיימים בכל הערים בארץ ואנו פועלים נמרצות להקטינם. צר לנו, שאנו נאלצים להגיב לטענות פופוליסטיות בתקופת חירום זו, בה כולנו מגויסים למען התושבים והחוסן הלאומי”.